Veelgestelde vragen

We geven op deze pagina antwoord op veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bel: (030) 693 50 50, vraag naar Tamara van Eersel of mail organisatie@theblindrun.nl.

We helpen je graag verder!

Mag je ook meedoen als je allebei goed kunt zien?
Ja. Bij The Blind Run mag je zelf bepalen met wie je loopt. Je zoekt dus je eigen loopmaatje en schrijft je in als duo. Het maakt niet uit of je goed kunt zien of niet kunt zien, iedereen kan en mag meedoen! Als jij en je loopmaatje beide goed kunnen zien, loopt één van jullie met blinddoek (of je wisselt dit bijvoorbeeld af per ronde).

Moet je blind (geblindeerd) hardlopen?
Ja. Tenminste, één van jullie moet geblinddoekt zijn, dan wel zelf blind of slechtziend zijn. Op deze manier kunnen ziende deelnemers ervaren hoe het is als je blind bent en toch lekker wilt hardlopen. Best een uitdaging, maar zeker mogelijk! The Blind Run is een hardloopevenement.

Hoe werkt blind hardlopen eigenlijk?
Bij blind hardlopen loop je in duo’s, je bent verbonden met een lint (krijg je van ons op 7 oktober). Als je allebei goed kunt zien, wordt één persoon geblinddoekt (blinddoek krijg je ook van ons). Je kunt dit bijvoorbeeld per ronde afwisselen. Je loopmaatje zonder blinddoek begeleidt en geeft aanwijzingen. Als je zelf blind bent heb je uiteraard geen blinddoek nodig.

Hoe lang of hoe ver moet je lopen?
The Blind Run duurt anderhalf uur. De uitdaging is binnen die anderhalf uur zoveel mogelijk rondes van  een kilometer af te leggen. Een sponsorloop-idee dus. Iedereen mag zelf bepalen hoeveel rondes je loopt. De uitdaging is zoveel mogelijk (en je wordt wellicht gesponsord per ronde), dus train hard van te voren en haal het maximale er uit!

Hoeveel sponsors moet je werven?
Het doel van The Blind Run is zoveel mogelijk geld ophalen voor projecten voor blinde en slechtziende kinderen (lees meer over het doel). Er is geen minimum sponsorbedrag dat opgehaald moet worden. Alle kleine beetjes tellen en elke bijdrage is welkom. Wel vragen we jullie om je in te zetten om sponsors te werven. Dat blijkt vaak makkelijker te realiseren dan je denkt. Je krijgt wervingsmaterialen van ons (posters en flyers) en een online sponsorpagina.

Wat kost deelname aan The Blind Run?
Deelname kost € 20,- per duo, dus € 10,- per persoon. Dit vragen we ter dekking van de kosten die we maken bij de organisatie van het evenement.

Hoe oud moet je zijn om mee te kunnen doen?
Deelname is vanaf 8 jaar. Deelnemers tot 16 jaar moeten lopen onder begeleiding van een volwassene.

Hoe werkt de betaling van sponsorgeld?
Een actie sponsoren van een duo kan via de persoonlijke online actiepagina of via de pagina 'Sponsor een duo' onder het hoofdmenu-item 'sponsor mee'. Een sponsorbijdrage is een toezegging omdat het daadwerkelijke bedrag pas na 7 oktober betaald kan worden. Dan pas weten we hoeveel kilometer jullie hebben gelopen. Ook een vaste bijdrage (dus niet per kilometer) kan een sponsor pas na de 7e oktober te betalen. Iedere sponsor krijgt in de week na 7 oktober een e-mail met daarin het te betalen sponsorbedrag dat via automatische incasso wordt afgeschreven. 

Ik wil niet online doneren, kan dat?
Ja, dat kan. In principe is de donatie die u via deze website invult een toezegging. Na 7 oktober, als we weten hoeveel kilometer een duo heeft gelopen ontvangt iedere sponsor een e-mail met daarin het te betalen bedrag en de datum waarop het bedrag geïncasseerd zal worden. Er is dus geen sprake van een betaling via internet.

Mijn sponsor heeft geen internet, kan hij of zij wel een donatie doen?
Ja. Maar het is wel het beste om dit toch via je online actiepagina te laten gaan. Stel: je opa en oma willen sponsoren. Zij geven je 5 euro per kilometer. Als deelnemer kun je dit zelf invoeren op je actiepagina, met je eigen e-mailadres. Je ontvangt dan zelf de e-mailtjes in plaats van je opa of oma. Ook na 7 oktober ontvang jij de e-mail met het te betalen bedrag. Je opa of oma kan het sponsorbedrag vervolgens aan jou betalen.

Waarom doen jullie geen betaling via iDeal?
Om de kosten laag te houden hebben we er voor gekozen geen koppeling met iDeal te maken. Daarbij zal het te sponsoren bedrag meestal afhankelijk zijn van het aantal kilometers dat een duo loopt en kan dus pas achteraf berekend worden.

Kan ik promotiemateriaal ontvangen?

Ja! Wij zijn dol op ambassadeurs voor ons evenement. Je ontvangt materiaal van ons (posters en flyers) voor je eigen sponsorwerving als je deelneemt aan The Blind Run. Mocht je kansen zien om The Blind Run als evenement extra onder de aandacht te brengen, via je bedrijf, je sportschool of ergens anders, laat het ons weten via organisatie@theblindrun.nl, dan kunnen we overleggen hoe we dit samen aanpakken. 

Inschrijven voor 2017