Tips voor je sponsorwerving

Sponsors werven voor je actie is makkelijker dan veel mensen denken. Het draait om enthousiasme en volhouden. Iedereen vindt het knap en sympathiek dat jullie je op deze sportieve manier inzetten voor het goede doel. Vraag op verschillende manieren en op een leuke, enthousiaste manier (herhaaldelijk) om sponsoring. Je zult zien dat het snel een schitterend resultaat oplevert en leuke reacties! We geven je graag de 7 beste tips om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen die blind of slechtziend zijn!

1. Maak je sponsorpagina persoonlijk
Mensen geven aan mensen. Maak jullie sponsorpagina persoonlijk door een foto van jullie loop-duo en een mooie, persoonlijke motivatie toe te voegen. Je vind je eigen sponsorpagina via: http://www.theblindrun.nl/the-blind-run/de-deelnemers/ Je kunt hem aanpassen door in te loggen (rechtsboven in menu) met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt opgegeven bij je aanmelding.

2. Vertel een persoonlijk verhaal
Wat raakte jullie waardoor jullie besloten mee te doen aan The Blind Run? Vertel waarom jullie het belangrijk vinden dat er goede oogzorg en de juiste hulpmiddelen zijn voor blinde en slechtziende kinderen zijn. Inspireer mensen hiermee, ze zullen het waarderen.

3. Promoot je sponsorpagina
Maak werk van je promotie. Hoe meer mensen het zien, des te meer kans op succes! Promoot jullie sponsorpagina, begeleidt door jouw drive om mee te doen op Facebook, Twitter, LinkedIn. Mail je vrienden, kennissen en collega’s. Denk ook aan het intranet van je bedrijf, een nieuwsbrief in de buurt… alles kan! Je ontvangt van ons posters, flyers en ansichtkaarten om je actie te promoten.

4. Betrek mensen en vraag om hulp
Veel mensen zullen het heel sympathiek vinden wat jullie gaan doen. Vraag daarom of mensen jullie actie ook willen promoten (denk ook weer aan Facebook, Twitter, LinkedIn, e-mail, verjaardagen, etc.). Hou hen goed op de hoogte over jullie actie. Bijvoorbeeld hoe de training en werving gaat.

5. Meld jullie successen
Goed voorbeeld doet volgen. Meld jullie succes, bijvoorbeeld als je een mooi sponsorbedrag hebt binnen gekregen of een leuke motiverende reactie. Het werkt aanstekelijk en veel mensen zullen (hopelijk) denken: "o ja, ik moet ze ook nog sponsoren!".  

6. Bedank sponsors persoonlijk
Dat iemand jullie sponsort is fantastisch! Laat dat een sponsor persoonlijk weten. Het is altijd leuk voor sponsors om waardering te krijgen, ze blijven waarschijnlijk graag betrokken bij jullie actie.

7. Hou mensen op de hoogte van jullie actie
Eén e-mailtje is niet genoeg om iedereen te bereiken. Stuur een herinneringsmailtje met jullie sponsorverzoek en maak het leuk door iets te vertellen over je voorbereidingen, je training, je ervaringen, de reacties die je krijgt. De kracht zit hem vaak in de herhaling. Mensen vinden dit niet vervelend maar juist sympathiek dat je er zoveel werk van maakt.

En,... als extraatje nog de állerbelangrijkste tip!
Na jullie actie is iedereen razend benieuwd hoe jullie het er vanaf hebt gebracht. Stuur een leuk mailtje met jullie belevenissen en bedank iedereen voor hun sponsorbijdrage en support. Plaats het op Facebook, Twitter er over. De waardering en de lof is voor jullie. Dik verdiend!

Heb je vragen over deze pagina? We helpen je graag verder. Bel: (030) 693 50 47, vraag naar Aline Soerdjpal of mail: organisatie@theblindrun.nl

Inschrijven voor 2018