Durf jij het aan?

Lopen zonder te zien waar je je voeten neerzet en Blind vertrouwen op je duo-renner! Schrijf je samen in >>

Sponsor mee

LAATSTE 3 SPONSORS


>> ALLE SPONSORS

Run2day

het doel

Opbrengst The Blind Run 2017

doel 2017

De opbrengst van The Blind Run 2017 gaat naar Vereniging Bartiméus Sonneheerdt (www.steunbartimeus.nl). Wij besteden het geld van The Blind Run aan projecten voor betere oogzorg en hulpmiddelen voor blinde en slechtziende kinderen. In Nederland zijn ongeveer 3.500 kinderen blind of slechtziend. Zij hebben hulp nodig om veilig te kunnen spelen en sporten, goed te kunnen leren op school en op te groeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Ook zij moeten kunnen meedoen in de maatschappij. Hun talenten kunnen ontwikkelen. We vinden het geweldig dat de Blind Runners en sponsoren hier aan willen bijdragen!

Leren door horen
Hoe leer je hoe imposant een olifant is als je niet kan zien? Hoe ontdek je als blind kind welke organen er in een buik zitten zonder de biologieleraar steeds om extra uitleg te vragen bij de lesstof? Hoe vind je je weg in het ‘doolhof’ van een nieuwe school als je ogen je in de steek laten? 
 
Onze wereld is steeds meer gericht op visuele beleving. Dat zien we ook terug in lesstof in het onderwijs: 80% van alle informatie die een kind binnenkrijgt tijdens het leren, gaat via de ogen. Een groot probleem als je blind of slechtziend bent... Het is dus extra belangrijk om te zorgen dat kinderen met een visuele beperking ook op andere manieren en via andere zintuigen kunnen leren. Het gehoor speelt een belangrijke rol in het leerproces bij blinde en slechtziende kinderen. Daarom investeren we graag samen met u in de toepassing van mooie innovatieve technologie die kinderen helpen om te leren door te horen: een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, lesvoorwerpen met geluidsfragmenten en een pratende plattegrond. Het zijn mooie concrete oplossingen voor een uitdagend probleem.

Met het project ‘Leren door horen’ maken we
  grote sprongen vooruit en zorgen we dat kinderen die blind of slechtziend zijn ook hun talenten kunnen ontwikkelen en opgroeien met een mooie zelfstandige toekomst in het vooruitzicht!
 
Wil je weten welke projecten Vereniging Bartiméus Sonneheerdt nog meer mogelijk maakt?

Ga naar de website steunbartimeus.nl 


Over Bartiméus
Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking en ondersteunt jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht. Of het nu gaat om aanpassingen in uw huis of werkplek, de ontwikkeling van kinderen, de schoolkeuze, handicapverwerking, uw hobby of leeshulpmiddel. Wanneer leven, leren, werken en wonen met een visuele beperking tot vragen leidt, is Bartiméus beschikbaar voor een passend, persoonlijk en professioneel antwoord. Meer weten over Bartiméus? Ga naar de website www.bartimeus.nl

 

 

Inschrijven voor 2017